4.4
414 Google-reviews
Restaurant De Rosmolen

Uit eten in Willemstad

Restaurant de Rosmolen is al jaren een begrip in Willemstad en omgeving. Met onze uitgebreide menukaart voor zowel de vis- als vleesliefhebber is er voor iedereen genoeg om uit te kiezen.

Reserveren

Hét restaurant van Willemstad

Voor zowel lunch als diner

Restaurant de Rosmolen is al jaren een begrip in Willemstad en omgeving. Met onze uitgebreide menukaart voor zowel de vis- als vleesliefhebber is er voor iedereen genoeg om uit te kiezen.

Zo kunt u bij de Rosmolen terecht voor kreeft en oesters, maar hebben wij ook een heerlijk aanbod aan grillgerechten en vegetarische gerechten. Dit alles combineren wij met een uitgebreide wijnkaart. We adviseren u graag over welke wijn het best gepaard gaat met uw gerecht, zodat u optimaal kunt genieten.

Voor zowel de lunch, diner als voor een heerlijke High Tea of High Wine kunt u bij restaurant de Rosmolen in Willemstad terecht. Ons restaurant is ook een uitstekende keuze voor een zakelijke lunch of diner in historische sferen. Vergaderen doet u in luxe met een arrangement speciaal op maat gemaakt voor uw bespreking.

Ons restaurant is gevestigd in een prachtig historische pand, dat stamt uit de 17e eeuw. In de loop van de tijd heeft het pand verschillende functies gehad, o.a. als winkel en herberg. Gedurende meer dan 200 jaar, tot aan het einde van de 19e eeuw, was er een grutmolen gevestigd. Het pand droeg de naam “Den Grutmolen”. Met een rosmolen, een door een paard (= ros) aangedreven molen, werd boekweit, haver of gerst in kleine stukjes gebroken.

Sinds 1992  is het pand door ons in gebruik als restaurant. Enkele jaren geleden is de zaak verbouwd in eigentijdse stijl waarbij het historische karakter bewaard is gebleven.

Lunch en diner

voor elke gelegenheid

Gezellig, eigentijds en comfortabel zijn enkele typeringen voor ons restaurant in Willemstad waar jong en oud zich thuis zal voelen.

Of u nu een vis,- of vleesliefhebber bent, van vernieuwende gerechten of van traditionele gerechten in een nieuw jasje houdt, onze menukaart biedt een ruime keuze met voor ieder wat wils. Creatieve gerechten worden met zorg gepresenteerd, waarbij het gebruik van verse producten vanzelfsprekend is. 

Bij de Rosmolen houden we rekening met u en iedereen met wie u komt eten. Naast genieten van een heerlijk diner, kunt u bij De Rosmolen ook terecht voor uw lunch in Willemstad. Hierbij gaan wij net iets verder dan een standaard lunch, met gevarieerde gerechten en verrassende combinaties. Uiteraard denken wij ook aan uw kinderen met kleinere – maar net zo’n lekkere – gerechten.

Bekijk onze menukaart

Groepen en partijen

Ons restaurant leent zich ook uitstekend voor groepen en partijen. Voor groepen kunnen wij speciale arrangementen en groepsmenu’s samenstellen. Wij denken graag met u mee, ook als u een allergie heeft. Informeer naar de mogelijkheden en ga met uw groep uit eten in Willemstad.

High tea / High wine

De beste van Willemstad

High Tea

Wilt u genieten van een heerlijke ‘lazy afternoon’ met familie of vrienden? Ontdek dan onze verrassende High Tea in Willemstad en geniet van huisgemaakte lekkernijen uit de Engelse keuken. 

Onze High Tea in Willemstad vindt plaats in een sfeervolle ambiance waarbij u kunt genieten van onbeperkt thee en allerlei zoete en hartige lekkernijen. U kunt zowel doordeweeks als in het weekend voor uw High Tea bij de Rosmolen terecht. 

Bekijk het arrangement

High Wine

Tijdens een High Wine kunt u samen met vrienden of familie heerlijk genieten van verschillende gerechten onder het genot van bijpassende wijn.

Heeft u altijd al een High Wine willen organiseren? Tijdens de High Wine van de Rosmolen kunt u heerlijk zorgeloos van uw middag genieten onder het genot van hapjes en wijn. Verrassende amuses en heerlijke warme gerechtjes begeleid door passende wijnen bezorgen u tijdens deze High Wine in Willemstad een ware smaaksensatie. 

Bekijk het arrangement

Catering & partijen

Laat u verrassen

Uw catering laten verzorgen door De Rosmolen

Bent u een bruiloft, receptie, reünie of andere bijeenkomst aan het plannen? Wij denken graag met u mee. Of het nu gaat om een feest in De Rosmolen of diner op locatie; bij ons is (bijna) alles mogelijk. De Rosmolen is een uitstekende feestlocatie voor iedere partij; van een bruiloft tot een informele bijeenkomst.

Wist u dat De Rosmolen ook uw catering in Willemstad of omgeving kan verzorgen? Of het nu gaat om een feest bij u thuis, lunch of hapjes op uw boot of het verzorgen van een bedrijfsevenement of bruiloft op locatie, bij De Rosmolen denken we graag met u mee over uw catering wensen.

Unieke arrangementen in Willemstad

Voor ons is iedere partij uniek. Daarom bent u niet verplicht te kiezen voor standaard arrangementen, maar stemmen wij de gerechten af op uw wensen. Zo past de catering van uw bijeenkomst altijd bij uw verwachtingen. Een locatie waar wij o.a. gebruik van maken is het Mauritshuis te Willemstad.

Contact opnemen voor catering in Willemstad

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Trouwen in Willemstad

Bent u op zoek naar een trouwlocatie in Willemstad?

Verras met een dinerbon

In leuke geschenkverpakking

Op zoek naar een leuk cadeau? Trakteer uw familie, vrienden of zakenrelatie op een dinerbon van restaurant De Rosmolen! De mooi vormgegeven dinerbon kunnen wij voorzien van een door u gekozen bedrag. Met een dinerbon als cadeau bezorgt u iemand een fantastische avond vol heerlijke gerechten in een informele, historische setting.

Naast dat u de dinerbon gemakkelijk op kunt halen bij ons in het restaurant, kunt u deze ook per e-mail bestellen. Stuur ons een e-mail met uw naam, contactgegevens en gewenst bedrag. Het gewenste bedrag kunt u daarna overmaken naar rekeningnummer NL60RABO 0346770580 t.n.v. de Rosmolen. Houd hierbij rekening dat het even duurt voordat het geld binnen is gekomen op onze rekening en vermeld in de onderwerpregel altijd uw naam en dat het een dinerbon betreft.

Zoekt u een leuk Kerst-, Moederdag- of Verjaardagsgeschenk? De dinerbon valt altijd in de smaak!

Contact & openingstijden

Restaurant de Rosmolen

Heeft u specifieke wensen of wilt u meer informatie over arrangementen bij restaurant De Rosmolen? Wij komen graag met u in contact! Wij zijn bereikbaar via onderstaande telefoonnummer en e-mailadres.

Adresgegevens

Restaurant de Rosmolen
Voorstraat 65
4797 BE Willemstad NL

T: +31(0)168 472 466
E: info@rosmolen.nl

 

Openingstijden

Lunch:
ma – vr: 11:00 – 17:00 uur
za – zo: 12:00 – 17:00 uur

Diner:
ma – zo: 13:00 – 21:30 uur