4.4
414 Google-reviews

Hét restaurant van Willemstad

Voor zowel lunch als diner

Restaurant de Rosmolen is al jaren een begrip in Willemstad en omgeving. Met onze uitgebreide menukaart is er voor iedereen genoeg om uit te kiezen.

Zo kan je bij de Rosmolen terecht voor kreeft en oesters, maar hebben wij ook een heerlijk aanbod aan vlees, vis en vegetarische gerechten. Dit alles combineren wij met een uitgebreide wijnkaart. We geven graag een passend wijnadvies bij onze gerechten. Natuurlijk kan je ook terecht voor een lekkere cocktail of heerlijk biertje.

Voor zowel de lunch, diner als voor een gezellige borrel kan je bij restaurant de Rosmolen in Willemstad terecht. Ons restaurant is ook een uitstekende keuze voor een zakelijke lunch of diner in historische sferen. Vergaderen kan in luxe met een op maat gemaakt arrangement.

Ons restaurant is gevestigd in een prachtig historische pand, dat stamt uit de 17e eeuw. In de loop van de tijd heeft het pand verschillende functies gehad, o.a. als winkel en herberg. Gedurende meer dan 200 jaar, tot aan het einde van de 19e eeuw, was er een grutmolen gevestigd. Het pand droeg de naam “Den Grutmolen”. Met een rosmolen, een door een paard (= ros) aangedreven molen, werd boekweit, haver of gerst in kleine stukjes gebroken.

Sinds 1992  is het pand door ons in gebruik als restaurant. De zaak is verbouwd in eigentijdse stijl waarbij het historische karakter bewaard is gebleven.